بیماری حیوانات خانگی را جدی بگیرید!

ساخت وبلاگ

بیماری حیوانات خانگی را جدی بگیرید؟

بیماری جرب در حیوانات خانگی

بیماری جرب در حیوانات یکی از شایع‌ترین بیماری‌های سگ‌ها است که مسری بوده و به انسان نیز سرایت می‌کند. حیوانات هم مانند انسان‌ها به انواع مختلف بیماری‌ها مبتلا می‌شوند.بیماری حیوانات خانگی نیز دارای علائم و روش‌های درمانی خاصی است که توسط دامپزشکان تشخیص و انجام داده می‌شوند.این بیماری بر اثر فعالیت موجودات میکروسکوپی کوچکی به نام مایت‌ها در زیر پوست به وجود می‌آید. مایت‌ها و انواع میکروب‌ها و باکتری‌ها اغلب زیر پوست قرار دارند و تا زمانی که سیستم ایمنی بدن حیوان به خوبی کار کند، مشکلی به وجود نمی‌آورند. اما زمانی که سیستم ایمنی بدن سگ ضعیف شود این مایت‌ها شروع به فعالیت و تکثیر می‌کنند و این فعالیت خود را با قرمزی و التهاب، سوزش و خارش پوست و ریزش تکه‌ای مو نشان می‌دهد. برای درمان بیماری جرب باید به دامپزشک مراجعه کنید اما این بیماری عموما با مصرف داروهای تزریقی، خوراکی یا موضعی درمان می‌شود.

بیماری حیوانات خانگی را جدی بگیرید؟ بیماری دیابت در حیوانات خانگی

 

بیماری دیابت در حیوانات خانگی یکی از شایع‌ترین بیماری های حیوانات است که عموما در میان حیوانات خانگی مانند سگ و گربه دیده می‌شود. در این حالت بدن حیوان قادر به تنظیم میزان قند خون خود نیست و دچار نوسانات قندی می‌شود. علائم این بیماری شامل کاهش وزن ناگهانی، ادرار زیاد، افزایش تشنگی و گرسنگی، بی حالی و خستگی است. بیماری دیابت حیوانات با تغییر سبک زندگی و تزریق انسولین قابل کنترل و درمان خواهد بود.

بیماری زردی در حیوانات خانگی

بیماری زردی در حیوانات نیز نوع دیگری از بیماری حیوانات است که در گاوها دیده می‌شود و بر اثر ورود کنه‌های انگلی به بدن حیوان بروز پیدا می‌کند. علائم این بیماری شامل تب شدید، لاغری، زردی مخاط چشم، بی حالی و خستگی حیوان، تورم غدد لنفاوی کنار کتف و کم خونی است. بیماری زردی از بیماری های مشترک انسان و دام محسوب نمی‌شود اما گوشت آن نیز قابل مصرف نیست. برای درمان بیماری زردی گاو باید از داروی ضدانگل وتولکس و داروهای ملین استفاده شود.

سگ ها نیز می توانند دچار افسردگی شوند. علائم افسردگی در سگ ها، بسیار شبیه افسردگی در انسانها می باشد. سگ های افسرده حالات روحی مساعدی نخواهند داشت، سست و بی انگیزه بنظر می رسد و بی حال در خانه یا حیاط خانه می چرخد.
علائم افسردگی در سگ

از جمله نشانه های افسردگی در سگ عبارتند از:

    عدم اشتها
    کاهش وزن شدید
    کم نوشی آب
    خواب آلودگی مفرط
    عدم تمایل به بازی
    عدم علاقه به فعالیت و اسباب بازی
    حرکات آهسته
    ریزش موی غیرمعمول
    پرخاشگری
    بی قراری

دلایل و درمان افسردگی در سگ
دلایل ایجاد افسردگی در سگ چیست؟
تغییرات محیطی

سگ ها نیز مانند انسان ها، با توجه به اتفاقات اطراف خود، می توانند دچار افسردگی و اضطراب شوند. هر نوع تغییرات محیطی که باعث ایجاد فشار در سگ شود، از عوامل افسردگی در سگ است، برای مثال بیماری یا فوت اعضای خانواده یا حیوان خانگی دیگر. این حالت، در زمانی دوری یکی از افراد خانواده از خانه نیز می تواند بروز کند، برای مثال با پایان تابستان، سگ ها بیشتر روز را تنها در خانه خواهند ماند و دچار افسردگی با عنوان اضطراب جدایی و تنهایی در سگ نمایان می شود.
تغییرات هوا و فصل

تغییرات فصلی از جمله طولانی شدن هوای نامساعد بر خلق و خوی سگ تاثیر می گذارد. مثالا، در مناطق طوفانی، سگ ها بر اثر تغییرات فشار اتمسفر، تحت فشار قرار خواهند گرفت. و نیز شروع زمستان در برخی از سگ ها موجب بی نظمی موثر فصلی خواهد شد.
افسردگی درمانی

عدم توازن شیمیایی در سگ ها هم می تواند منجر به افسردگی مزمن شود. برای درمان افسردگی مزمن، دامپزشک مجاز به تجویز دارو داروی ضد افسردگی می باشد.
بیماری ها

از دیگر دلایل بروز نشانه های افسردگی در سگ، زمانی است که او از بیماری فیزیکی رنج می برد. بنابراین با مشاهده تغییر در خلق و خوی سگ، بهتر است سگ توسط دامپزشک معاینه شود.
کمک به سگ برای درمان افسردگی

به محض مشاهده هرگونه علائم افسردگی بی دلیل یا طولانی مدت، با دامپزشک تماس بگیرید. پس شروع درمان سگ افسرده توسط پزشک، باید به دنبال عوامل محیطی تاثیرگذار در خلق و خوی سگ خود باشید. اگر از تنهایی دچار افسردگی شده، سعی کنید مدت زمان تنهایی او را کم کنید یا در زمان تنهایی فرد دیگری را به مراقب از او بفرستید. یا او را برای پیاده روی رفتن با فرد قابل اعتمادی بسپارید، با سگ خود مهربانتر رفتار کنید و بیشتر او را به فعالیت های بدنی وادارید.
تاریخچه نژاد هاسکی

اصل و نسب نژاد هاسکی به قبیلۀ چوکچی (Chukchis) از قبائل سیبری، در روسیه، می‌رسد. تاریخچۀ این نژاد چندان مشخص نیست، ولی آزمایش‌های دی.ان.ای (DNA) نشان می‌دهد که نژاد هاسکی یکی از قدیمی‌ترین نژادهاست.

در سال ۱۹۰۸ هاسکی‌ها را به آلاسکا وارد کردند و کشیدن سورتمه را به آن‌ها محول کردند. آن‌ها را وارد مسابقۀ سورتمه‌کشی (All-Alaska Sweepstakes) می‌کردند که در آن باید حدودا ۶۵۷ کیلومتر را می‌دویدند.
معرفی نژاد هاسکی

ظاهر زیبای هاسکی‌ها توجه همۀ مردم را به خود جلب می‌کند. این سگ‌ها جثۀ متوسطی دارند، با این حال ورزشکارند و قدرتمند. در ابتدا، برای کشیدن سورتمه تربیت می‌شدند و البته عده‌ایشان هنوز هم به این کار مشغولند. همین امر آن‌ها را از سگ‌های دیگر متمایز می‌کند، اما آنچه در هاسکی‌ها حیرت‌انگیز است قدرت یادگیری آن‌هاست. اگر هاسکی درست آموزش داده شود و خوب از او مراقبت شود، بی‌شک سگ بی‌نظیری است.

موهای هاسکی‌ها رنگ‌های مختلف و طرح‌های متنوعی دارد، از سیاه گرفته تا سفید خالص، حتی با طرح‌هایی به رنگ قرمز و مسی. چشمانشان ممکن است قهوه‌ای یا آبی باشد. گاهی هر کدام از چشمانشان به یک رنگ است. به این چشم‌های جذاب، قیافۀ نجیب را هم اضافه کنید: هاسکی‌ها همین قدر زیبایند.

سگ‌های نژاد هاسکی (Husky)، با موهای پرپشت در  رنگ‌های متنوع و چشمان آبی یا دو رنگ، بی‌شک یکی از زیباترین سگ‌ها هستند. سگ‌های هاسکی دوست دارند زوزه بکشند و این زوزه‌ها ممکن است همسایه‌هایتان را خسته کند. و هر روز با فعالیت و ورزش مناسب انرژی‌اش را تخلیه کنید.
 

 

معرفی سگ نژاد هاسکی
وزن و ارتفاع نژاد هاسکی

قد و ارتفاع سگ هاسکی: ۵۱ تا ۶۰ سانتی‌متر، از شانه تا زمین.

وزن نژاد سگ هاسکی: ۱۶ تا ۲۷  کیلوگرم.
طول عمر نژاد هاسکی

طول عمر این نژاد ۱۲ تا ۱۵ سال است.
خلق و خو نژاد هاسکی

هاسکی‌ها بسیار مهربان، باهوش و مستقلند و پرخاشگر نیستند و در خانه‌هایی که چند سگ دارند، به خوبی با شرایط کنار می‌آیند. رابطه‌شان با بچه‌ها خوب است و به هر کسی که وارد خانه شود با روی باز خوشامد می‌گویند.
شرایط نگهداری نژاد هاسکی

مقدار ریزش موهای هاسکی بستگی به آب‌وهوای محل زندگی‌اش دارد و به‌طور کلی موهایشان زیاد نمی‌ریزد، مگر دو بار در سال، که به مدت سه هفته، پوشش زیرین موهایشان دسته دسته می‌ریزد. اگر در مناطق گرمسیر زندگی کنید، دفعات ریزش مو بیشتر می‌شود.

هاسکی‌ها به سبب علاقه‌شان به فرار کردن شهرت دارند. از روی فنس‌ می‌پرند. زنجیرها را پاره می‌کنند. سرشان را از قلاده درمی‌آورند و... . باید دور حیاط را فنس بلند کشید. این فنس‌ها باید چند سانتی‌متر داخل زمین هم برود تا هاسکی نتواند زمین را بکند و از زیر آن فرار کند.

هاسکی سیبریایی خود را باید مرتب شانه بکشید، حداقل هفته‌ای یک بار هاسکی خود را شانه کنید و در زمان ریزش فصلی، این کار را هر روز انجام دهید. این نکته را هم در نظر داشته باشید که ریزش موی هاسکی‌هایی که در هوای سرد زندگی می‌کنند کمتر از هاسکی‌هایی است که در آب‌وهوای گرمتر هستند. شانه کشیدن و برس زدن را برای هاسکی به کار دلپذیری تبدیل کنید. برای این کار از تشویقی و نوازش و کلام مهربان استفاده کنید.

هاسکی‌ها سگ‌های تمیزی هستند و خیلی خودشان را تمیز می‌کنند، از این نظر به گربه‌ها شبیه‌اند. به ندرت به حمام نیاز دارند.

دندان‌های هاسکی خود را حداقل هفته‌ای دو، سه مرتبه مسواک بزنید تا جرم و باکتری‌ها را از روی دندان‌ها پاک کنید.

ناخن‌های هاسکی خود را یک یا دو بار در ماه، بسته به اینکه چه قدر در برخورد با زمین ساییده شود، کوتاه کنید تا دچار درد و مشکلات دیگر نشود. اگر موقع راه رفتن، صدای برخورد ناخن‌ها را با زمین می‌شنوید یعنی بلند شده‌اند و باید کوتاهشان کنید.
 

[معرفی سگ نژاد سرابی]
فعالیت بدنی نژاد هاسکی

هاسکی‌ها سگ آپارتمانی نیستند، ولی اگر خوب آموزش داده شوند و به اندازۀ کافی فعالیت داشته باشند، می‌توانند به‌خوبی آرام و بی‌سروصدا باشند.

هاسکی‌ها به ۳۰ تا ۶۰ دقیقه فعالیت روزانه نیاز دارند تا انرژی‌شان تخلیه شود و حوصله‌شان سر نرود. آن‌ها همراهان خوبی برای پیاده‌روی و دویدن هستند، ولی باید مراقب باشید که در هوای گرم فعالیت و ورزش نکنند. یک حیاط کوچک و محفوظ، برای اینکه روزشان را بگذرانند و انرژی‌شان را صرف کنند کافی است.
مشکلات سلامتی نژاد هاسکی

سگ‌ها نژاد هاسکی عموما سالمند، اما مثل هر نژاد دیگری در این نژاد هم بعضی بیماری‌ها شایع‌تر است. معنی این حرف این نیست که همۀ سگ‌ها به همۀ این بیماری‌ها مبتلا می‌شوند، بلکه آگاهی داشتن راجع به بیماری‌ها می‌تواند به ما کمک کند که از سگمان بهتر مراقبت کنیم. اگر می‌خواهید سگ داشته باشید، او را از پرورش‌دهنده‌ای بگیرید که از سگ‌هایش خوب مراقبت کند و مطمئن باشید که سگ‌هایش سالمند.

باید مطمئن شوید که هاسکی شما ناهنجاری مفصل ران (Hip dysplasia)، ناهنجاری مفصل آرنج (Elbow dysplasia)، کم‌کاری تیروئید (Hypothyroidism)، بیماری فون ویلبراند (Von willebrand’s disease) و کمی پلاکت خون (Thrombopathia) ندارد و چشمانش سالم است.
تغذیۀ سگ‌های نژاد هاسکی

هاسکی‌ها را طوری پرورش دادند که به غذای زیادی نیاز نداشته باشند. آنها روزانه به کالری زیادی نیاز روزانه ۱/۵ تا ۲ پیمانه غذای خشک مرغوب که بهتر است در دو وعده داده شود.

هاسکی‌ها نسبت به اندازۀ هیکلشان کم غذا می‌خورند. آن‌ها انرژی و قوت غذا را در خودشان نگه می‌دارند.

منبع:ارغوان کلینیک تخصصی حیوانات خانگی

 

آنا خانمی...
ما را در سایت آنا خانمی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : آنا خانمی ana1400 بازدید : 497 تاريخ : پنجشنبه 13 خرداد 1400 ساعت: 19:32